Iz pokrajinskog budžeta više od 773 miliona dinara za poljoprivredu, vodoprivredu i lokalni razvoj

29

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojila 740 miliona dinara, za realizaciju 53 ugovora, putem tri konkursne linije.

– Pokrećemo novi talas važnih poslova u Vojvodini. Ciljevi su obezbeđivanje sanitarno čiste vode za domaćinstva i industrijske zone, izgradnje kanalizacione mreže, uređenje atarskih puteva i otresišta, kao i realizacija postupaka komasacije. Nikada se više u ovoj oblasti nije radilo – izjavio je Mirović.

Iz pokrajinskog budžeta, posredstvom Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dodeljeni su i ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za unapređivanje komunalne infrastrukture, vredni više od 33 miliona dinara.

– Moramo mnogo više da radimo, pogotovo u onim lokalnim samoupravama u kojima nije rešeno pitanje snabdevanja pijaćom vodom. Rešili smo u protekle četiri godine pitanje vodosnabdevanja u opštini Sombor i Kovačica, a u toku je i priprema projekta za Kikindu – kazao je predsednik Mirović.

Pitanje vodosnabdevanja, prema njegovim rečima, pitanje je koje jeste izraženo, ali ne kao pre šest godina.

– Sve što smo obećali, mi smo realizovali. Iza nas su rezultati, ali moramo mnogo više da radimo – ocenio je Mirović.

Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Foto: Pokrajinska vlada


reklama