Javni poziv za obuku i razvijanje posla u agro-biznisu za žene sa seoskih područja

5

Udruženja Ženski centar Užice i Fenomena iz Kraljeva u okviru projekta ’Seoske žene Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga su snaga zajednice’, raspisuju Javni poziv za obuku – započinjanje ili razvijanje posla u oblasti agro-biznisa poljoprivrednica sa seoskih područja Zlatiborskog, Raškog i Moravičkog okruga.

Obuka obuhvata učenje o održivoj poljoprivrednoj proizvodnji, principima organske proizvodnje hrane, standardima u proizvodnji i preradi proizvoda, pravnim aspektima poslovanja, fondovima i subvencijama, zadrugarstvu, učenje kroz primere vezano za tematske mreže: Slow Food, WWOOF, Serbia Organica. Pored teoretskog rada polaznice će imati i praktične vežbe koje se odnose na izradu biznis plana.

Od svih poslovnih ideja prezentovanih na obuci od strane polaznica, 12 najboljih poslovnih ideja dobiće nepovratnu podršku od 60.000 dinara u opremi i alatu.

Pored toga, sve učesnice će biti u prilici da se takmiče za dodatnu DAFF finansijsku investiciju Udruženja Fenomena i da dve najbolje ideje dobiju mogućnost podrške.

Prijave za učešće se primaju do 31.oktobra putem elektronske pošte womencenue@gmail.com ili putem telefona 031/512-005.

Obuka traje šest dana i držaće se u dva dela po tri dana i biće realizovana početkom decembra ove godine. Odabrani učesnici su obavezni da pohađaju najmanje 80 odsto programa obuke, na šta će ih obavezati i potpisani ugovor. Obuka će biti organizovana u hotelskom smeštaju. Putne troškove, smeštaj, ishranu, obrazovni i radni materijal plaćaju organizatori obuke koji će izabrati 24 žena na osnovu geografske pripadnosti i kvaliteta poslovne ideje.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Foto: Pixabay, Free Images


reklama