Javni pozivi za subvencije u poljoprivredi startuju od 3. aprila

154

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da će javni pozivi za subvencije za mleko i davanja po hektaru biti raspisani 3. aprila.

Na sajtu Ministarstva navodi se da je za mleko reč o davanju za prvi kvartal za šta se može prijaviti do 15. aprila, dok je za davanje po hektaru rok za prijavu 15. maj.

Prijavljivanje za davanja po osnovu krave, a za uzgoj teladi startuje 10. aprila i traje mesec dana, za tov je od 20. aprila do 10. maja, dok je davanja pčelarima od 1. do 20. maja.

Ministarstvo je podsetilo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji.

Prijave i obnove statusa gazdinstva moguće su sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju, poručuju iz Ministarstva.

Naglašeno je da iako 3. aprila kreće prvi javni poziv za subvencije to nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen.

– U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva – kažu u Ministarstvu i dodaju da se registracija u eRPG može obaviti i tokom celog trajanja javnog poziva.

Foto: Envato


reklama