Jubilarni Sajam torti, kolača i domaćih proizvoda u Bačkom Monoštoru

318

U Bačkom Monoštoru će 28. oktobra biti održan deseti, jubilarni Sajam torti, kolača i domaćih proizvoda. Početak sajma planiran je za u 16 časova u Domu kulture.

Posetioci sajma imaće priliku da probaju najbolje domaće torte, kolače, pekmeze, med i proizvode od meda, a naći će se tu i kulen od divljači, ribe, domaća slanina, najbolja mlevena paprika i još mnogo toga.

Novina za ovu godinu je i deo manifestacije posvećen rakiji i vinima, te će proizvođači imati priliku da predstave i ove svoje proizvode.

Osnovni cilj organizatora manifestacije – UG „Podunav“, uz podršku grada Sombora, je promocija domaće radinosti, malih proizvođača i Monoštora kao turističke destinacije.

Budući da Bački Monoštor predstavlja jedinstvo prirode i kulturnog nasleđa, za sve zainteresovane će u saradnji sa JP „Vojvodinašume“ biti organizovana promo šetnja šetnom stazom „Štrbac“, na sam dan organizovanja ove manifestacije. Potrebno je da svi zainteresovani za šetnju dođu na ulaz na šetnu stazu (na putu između Monoštora i Bezdana) u 13 časova.

Posle šetnje u predivnom jesenjem ambijentu SRP „Gornje Podunavlje“, najbolje će prijati domaći specijaliteti.

Dodatne informacije i prijave: 063/893-81-28

Foto: Pexels, Freepik, Pixabay


reklama