JVP „Vode Vojvodine“ obradovalo decu na Kosovu za srpsku Novu godinu

60

U humanitarnoj akciji JVP „Vode Vojvodine“, u kojoj je učestvovalo svih 488 zaposlenih u preduzeću, tokom novogodišnjih praznika prikupljena su sredstva od kojih je kupljeno 500 paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Predstavnici sindikata i rukovodstva JVP „Vode Vojvodine“ krenuli su u četvrtak iz Novog Sada i za tri dana obišli Štrpce, Prizren, Veliku Hoču, Orahovac, Osojane i Goraždevac, te podelili paketiće u tamošnjim osnovnim školama.

Za 500 mališana pripremljeni su paketići sa domaćim proizvodima iz Srbije, a na ovaj način rukovodstvo preduzeća želelo je da pruži podršku deci koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, da ih obraduje i ulepša im novogodišnje i božićne praznike.

– Mnogo nam znači ova poseta, jer bez obzira na to što se mi trudimo da našoj deci obezbedimo sve što im treba, oni ipak nemaju bezbrižno detinjstvo. Živimo kao u getu. To što ste došli baš na veliki srpski praznik posebno nam svima znači – izjavio je Negovan Marić, domaćin delegacije i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica sa teritorije Orahovac i Velika Hoča.

On je izrazio veliku zahvalnost za sprovođenje ove akcije, jer, kako kaže, deci je više nego potrebno da znaju i osete da neko misli na njih, da želi da ih usreći i obraduje.

Delegacija JVP „Vode Vojvodine“ je u okviru humanitarne akcije, pored obilaska osnovnih škola na teritoriji Kosova i Metohije i dodele paketića, obišla i srpske svetinje na Kosovu: manastire Gračanica, Pećka patrijaršija i Dečani.
Foto: JVP „Vode Vojvodine“


reklama