Kikinda do aprila dobija modernu pijacu

44

Do 1. aprila trebalo bi da se okonča izgradnja nove centralne gradske pijace u Kikindi, potvrdio je Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika Kikinde.

Izgradnja objekta ukupne površine oko 3.300 kvadratnih metara počela je jula 2018. godine. Prva lamela već je u funkciji, dok se druga i treća privode kraju. Vukmirica je precizirao da je obavljeno 60 odsto od planom predviđenih radova.

– Trenutno se uređuje enterijer i postavlja neophodna instalacija. Nadamo se da će izvođači ispuniti ugovornu obavezu i okončati sve radove do planom predviđenog roka. Ne možemo da predvidimo u kom pravcu će se kretati epidemiološka situacija i to nam otežava situaciju vezanu za realizaciju ovog kapitalnog projekta – naveo je Vukmirica i nastavio:

– Druga i treća lamela predviđaju zatvoren prostor u kom će biti smeštene zelena, mlečna i robna pijaca, kao i prostor za tržni centar. Imaćemo devet lokala. Moderna pijaca ispunjavaće sve standarde. Planiran je i parking, a izgledom će se ova pijaca uklopiti u gradski trg. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine finansirala je izgradnju pijace sa ukupno 250 miliona dinara.

On se osvrnuo i na još jedan kapitalan projekat, izgradnju fabrike vode.

– Reč je o 9,5 miliona evra vrednoj investiciji, od kojih je 3,5 miliona evra obezbedilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ostala sredstva grad Kikinda obezbedio je putem kredita od KFW banke. Rok za završetak radova je 828 dana, od momenta potpisivanja ugovora sa izvođačem radova. Došli smo do finalnog predloga ugovornog sporazuma koji će se potpisati tokom februara. Bitno je da imamo gotovu projektno – tehničku dokumentaciju. Izvođač radova ima obavezu da završi postrojenje, a mi da okončamo zamenu preostale dotrajale vodovodne mreže. Vrednost tog dela posla je 170 miliona dinara – precizirao je Vukmirica.

Foto: kikinda.org.rs


reklama