Kikinđani učestvovali u akciji brojanja zečeva

82

Kikindski lovci, radnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kao i preko 40 učenika petih i šestih razreda Osnovne škole „Jovan Popović“, učestvovalo je u akciji brojanja zečeva, u organizaciji Lovačkog udruženja „Kikinda“.

U pitanju je tradicionalna akcija koja za cilj ima edukaciju dece o zaštiti prirode i upravljanju lovnim područjima.

– Malo se priča o našoj divljači koje predstavlja bogastvo našeg područja, tako da smo prethodne godine sa kikindskim lovcima intenzivirali saranju i zajednički organizovali akciju vožnje bicikala do Mlake, a brojanje zečeva svakako je nastavak dobre saradnje. Veoma je bitno da se deca upozaju ne samo sa lovnim područjem, nego i da nauče kako se ono čuva – istakla je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

U planu su još brojne akcije koje će kikindski lovci sprovesti zajedno sa kikindskim učenicima.

– Zaista me je odušveo veliki broj naših učenika koji su učestvovali u akciji. Imamo preko 40 đaka koji su ispratili akciju i na taj način dali mali doprinos akciji koja ima za cilj da se družimo u prirodi – dodala je Jelena Krvopić, direktorka OŠ „Jovan Popović“.

Akcija brojanja zečeva sprovedena je na dve lokacije kod motela „Lovac“.

– Bila je ovo jako lepa prilika da se naši lovci druže sa decom, da im pokažemo lokacije koje smo ranije pošumili, da se oni druže mađusobno i sa nama, da im pokažemo karakteristične predele za Kikindu, da bolje upoznaju divljač, ali i da dan provedu ne koristeći računare već boraveći u prirodi – nadovezao se Mladen Banjac, predsednik Lovačkog udruženja „Kikinda“.

Foto: Grad Kikinda


reklama