Kikindske šarandžije najbolje na Balkanu

53

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, posetili su na prostoru Ribolovačkog carstva članove ekipe „Šaran 1“, ovogodišnje pobednike Balkanskog prvenstva održanom na jezeru Lapovac u Hrvatskoj.

Kikinđani su osvojili prvo mesto u Našicama u šaranskom ribolovu, koje je ove godine ukupilo 18 ekipa iz svih država u okruženju.

– Radi se o zaista velikom uspehu kako za naš grad, tako i za državu, imajući u vidu da je osvajanje prvog mesta na ovako prestižnom nadmetanju vrhunskih ribolovaca sa celog Balkana od velikog značaja. Pored toga što nam donose medalje, sportski ribolovci i u velikoj meri doprinose razvoju sportskog turizma u Kikindi – rekao je Pecarski.

Kikindsku ekipu činili su Zoran Popov, Zoran Kajla i Dražen Ševo, kao i rezervni ribolovci Atila Terek i Stefan Terek. Tokom 52 sata takmičenja naši ribolovci ostvarili su rezultat od ulovljenih 211,43 kilograma ribe, a upecali su i najtežeg šarana sa preko 22 kilograma.

– Mi smo prošle godine takođe bili balkanski prvaci, kada se prvenstvo održalo u Kikindi. Želja nam je da i naredne godine odbranimo titulu prvaka, s obzirom na to da bi tada pehar ostao u našem trajnom vlasništvu – kazao je Zoran Popov, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca „Šaran“.

Foto: Grad Kikinda


reklama