Kladovo dobija zelenu oazu na mestu nekadašnje deponije

9

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović obišao je opštinu Kladovo, gde je kroz projekte koje podržava Ministarstvo, uklonjena deponija u selu Rtkovo, a na mestu nekadašnjeg smetlišta uskoro će biti završena izgradnja prostora za rekreaciju.

– Ministarstvo iz kojeg dolazim je na javnom konkursu dodelilo opštini Kladovo četiri miliona dinara za projekat zaštite zemljišta. Iz tih sredstava je sanirana deponija u selu Rtkovo i na tom mestu ćemo uskoro imati zelenu površinu, na kojoj će biti posađeno oko 80 stabala i žbunasto rastinje. Kladovo je od Ministarstva dobilo i sredstva za uklanjanje divljih deponija, a do sada smo, zajedničkim snagama očistili 26 smetlišta u ovoj opštini. Uvek mi je drago kada vidim da neka od lokalnih samouprava, poput Kladova, vodi računa i sprovodi projekte na vreme. Lokalne samouprave su naš važan partner u ovom poslu – rekao je Dujanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je u ovoj godini sprovelo niz zelenih projekata, a budući da je ostvaren dobar rezultat, nastaviće se sa podrškom i u 2022. godini.

– Ministarka Irena Vujović je insistirala i da se što pre krene u realizaciju kapitalnih projekata, poput izgradnje osam regionalnih reciklažnih centara ka kojima će gravitirati 50 lokalnih samouprava, kao i izgradnje prečistača otpadnih voda u 26 lokalnih samouprava sa pratećom kanalizacionom mrežom. Kada završimo sve započete projekte, unapredićemo stanje životne sredine u našoj zemlji – kazao je Dujanović.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine


reklama