Kojim putem ide crnogorska poljoprivreda?

22

Prvi nacionalni forum o poljoprivredi Crne Gore, pod nazivom „Izazovi na putu prema Evropskoj uniji“, na kojem će se razgovarati o ključnim temama za razvoj te grane privrede, biće održan 26. marta u Nikšiću.

Događaj organizuje Poljoprivredni klaster Crne Gore u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Opštinom Nikšić i strateškim partnerom, mikrofinansijskom institucijom Alter Modus, prenosi Mina.

– Pozivamo vas da zajedno sa svima koji drže do poljoprivede i proizvodnje hrane u Crnoj Gori, koji drže do svoje profesije, bez obzira na to da li su mali poljoprivredni proizvođači, predstavnici velikih agroindustrijskih kompanija, administracije ili nevladinih organizacija, budete deo ovog važnog događaja i date doprinos njegovom radu i boljim rezultatima – poručili su organizatori.

Forum će okupiti predstavnike svih učesnika u sektoru poljoprivrede i biće prilika da se otvoreno razgovara o ključnim temama za razvoj poljoprivrede u Crnoj Gori.

– Ostali ciljevi se ogledaju u snažnijem povezivanju svih učesnika, upoznavanju, predstavljanju kapaciteta i otvaranja mogućnosti za buduću saradnju. Takođe, verujemo da će ovaj forum pomoći da se bolje čuje glas poljoprivrednika, ubrzati određene procese u nizu preuzetih obaveza prema EU agendi, kao i pomoći što ranijem i uspešnijem zatvaranju poglavlja 11 i 12 – navodi se u saopštenju organizatora.

Foto: Envato


reklama