Kompanija „Bambi“ izrasta u svetskog lidera

18

Proizvodi kompanije „Bambi“ uskoro će se naći u Koka Kolinim kafićima širom sveta, najavio je predsednik PKS Marko Čadež prilikom obilaska proizvodnih pogona ove kompanije u Požarevcu.

Čadež je istakao da će se u „Bambiju“ graditi novi objekat i proizvodna linija za proizvodnju „Plazme“, a vrednost te investicije je veća od 12 miliona evra.

– Fantastična je stvar kada dođete u kompaniju koja, u godini koja nije bila ni malo laka, uspe da poveća izvoz za 15 odsto. Fantastično je kada dođete u kompaniju koja je lider kako u Srbiji tako i regionu i vidite da polako raste u svetskog lidera kao deo Koka Kola Helenik Grupe. Ovo je najveća investicija Koka kola Helenik Grupe ikada. Od septembra biće pušten u rad 10. proizvodni pogon za „Bambi“ proizvode – rekao je Čadež.

Predsednik PKS je naveo da je ova grupa omogućila „Bambiju“ da od lidera u regionu širi poslovanje na nova tržišta i raste u svetskog lidera.

Čadež je najavio da kompanija „Bambi“ ulazi u projekat dualnog obrazovanja sledeće godine i pozvao roditelje i decu da se prijave za dva nova profila u srednjoj školi u Požarevcu, a to su operater u prehrambenoj industriji i prehrambeni tehničar.

Predsednik PKS je najavio da će proizvodi „Bambija“ uskoro dobiti oznaku „Čuvarkuća“, u okviru projekta PKS „Stvarano u Srbiji“.

Čadež je obišao modrenu liniju za proizvodnju čuvenih „Bambijevih“ brendova i posebno naglasio da je ponosan što vidi rešenja iz oblasti robotike koja su proizvod naših mladih stručnjaka.

Generalni direktor Koka Kola Helenik Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov rekao je da je kompanija „Bambi“, zajedno sa Koka Kolom čiji je deo postala, ulaže značajna sredstva u proizvodnju i nova zapošljavanja. On je naveo da akvizicijom „Bambija“ učestvuju sa 0,6 odsto u BDP Srbije.

Generalni direktor „Bambija“ Dragan Stajković najavio je da će krenuti u izgradnju razvojnog centra koji će omogućiti kvalitetnu edukaciju i sticanje novih znanja srednjoškolaca, studenata, pripravnika.

Gradonačlenik Požarevca Saša Pavlović ukazao je na značaj „Bambija“ za lokalnu zajednicu i zapošljavanje, ali i celokupni privredni rast Srbije.

Koncern „Bambi“ ima oko 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu, godišnje proizvede oko 33.500 tona keksa, izvozi na 22 svetska tržišta, najviše u region, ali u planu je širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske.

Foto: PKS


reklama