Konferencija o regenerativnoj poljoprivredi u sredu u Beogradu

66

Savet stranih investitora i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji organizovaće u sredu, 27. septembra u Beogradu Konferenciju o regenerativnoj poljoprivredi na kojoj će se razgovarati o važnosti održive proizvodnje hrane u uslovima klimatskih promena, kao i o ulozi regenerativne poljoprivrede i njenog inovativnog pristupa u tom procesu.

Na konferenciji će učestvovati predstavnici Vlade Srbije, EBRD, Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO UN), predstavnici globalnih kompanija koje primenjuju praksu regenerativne poljoprivrede i održivog razvoja, kao i lokalni eksperti iz oblasti agribiznisa, najavio je Savet stranih investitora.

Kako navode u saopštenju, na konferenciji će se razgovarati i o beneficijama, ali i mogućim posledicama po srpske poljoprivrednike ukoliko se ne prilagode novim trendovima i praksama, ali i zahtevima globalnog tržišta.

U sklopu konferencije biće održana debata koja će, između ostalog, pokrenuti pitanje da li su i koliko poljoprivrednci u Srbiji svesni kakav uticaj na njihovo poslovanje mogu imati promene EU regulative u oblasti poljoprivrede i šta je potrebno preduzeti kako bi nastavili da budu odgovorni dobavljači velikih globalnih kompanija.

Foto: Freepik


reklama