Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u Vojvodini

77

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima u AP Vojvodini u 2024. godini. Cilj ovog konkursa jeste demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova.

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je čak 200 miliona dinara, a bespovratna sredstva dodeljuju se u iznosu do 90 odsto investicije, bez PDV.

Minimalan iznos po prijavi iznosi 500.000, dok je maksimalno moguće davanje 1.500.000 dinara. Po pravilniku konkursa, sredstva se dodeljuju za ulaganje u fizičku imovinu gazdinstva, a pravo prijave imaju mladi poljoprivrednici od 18 do 40 godina starosti, koji su prvi put upisani kao nosioci gazdinstva nakon 01.04.2023. i ranije nisu ostvarivali pravo na podsticaje. Oni moraju imati prijavljeno prebivalište u naseljenom mestu u Vojvodini koje nije središte grada.

Konkurs je otvoren do 26.04, a ceo tekst konkursa, kao i to šta vam je sve potrebno od dokumentacije možete videti OVDE.

Izvor: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Foto: Pixabay, ASphotofamily on Freepik

 

 

 


reklama