Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda

65

Završna konferencija u okviru projekta “Unapređenje održivosti malih proizvođača Srema na regionalnom tržištu kroz Korpu sremskih tradicionalnih proizvoda”, koje finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održana je na salašu kraj Sremske Mitrovice.

Sve više mladih proizvođača se javlja da prezentuje svoje proizvode u okviru Korpe sremskih tradicionalnih proizvoda. Korpa je osmišljena u cilju povezivanja lokalnih proizvođača i predstavlja svojevrstan suvenir Grada Sremska Mitrovica.

Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda naći će se u ponudi Turističkog info centra. Ovaj upečatljiv gradski suvenir čini asortiman tradicionalnih proizvoda – suhomesnatih i mlečnih proizvoda, vina, rakije i meda.

Ono što je sigurno, zahvaljujući ovom projektu, sremski tradicionalni proizvodi će se naći na trpezama širom sveta, što je od velikog značaja za lokalne proizvođače. Kroz “korpu” daje se podrška lokalnim malim proizvođačima u povećanju vidljivosti, kao i u plasmanu istakli su prisutni.

Foto: sremskakorpa.rs


reklama