Krajem januara novi konkursi u poljoprivredi

28

Nakon uspešno završenih konkursa i dodele ugovora poljoprivrednicima, veoma smo zadovoljni odzivom i voljom naših poljoprivrednika da svojim radom i poboljšanjem proizvodnje doprinesu što bržem razvoju poljoprivrede u našoj državi, istakao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić u okviru obilaska poljoprivrednog gazdinstva porodice Damjanović u Gornjoj Rogatici, u opštini Bačka Topola.

On je tom prilikom najavio nove konkurse već krajem januara sledeće godine.

– Ovakva naša aktivnost nam umnogome pomaže da kreiramo što bolje programe i mere do kojih dolazimo u kontaktima sa ljudima na terenu – napomenuo je Božić.

Prilikom posete Gornjoj Rogatici, on se sastao sa poljoprivrednicima sa tog područja, s kojima je razgovarao o modernizaciji i inovativnim metodama u poljoprivredi. Poljoprivrednici su iskazali veliko interesovanje za subvencije Pokrajinske vlade, odnosno resornog sekretarijata, a imali su priliku i da istaknu svoje probleme.

Cilj obilaska gazdinstva i sastanka sa poljoprivrednicima, kako je istakao Božić, bio je da se uoče potrebe poljoprivrednih proizvođača, kako bi se u skorijoj budućnosti, u skladu sa mogućnostima, njihovi problemi i rešavali.

Foto: Pokrajinska vlada


reklama