Krnjevac med – domaći med sa žigom „Čuvarkuća”

132

Proizvodi kompanije „Medino“ ponosni su nosioci žiga „Čuvarkuća“ već tri godine zaredom i deo projekta Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“. Na policama skoro svih trgovinskih lanaca u našoj zemlji izloženo je 14 Krnjevac proizvoda sa žigom „Čuvarkuća“. Ovaj žig posebno je doprineo većoj vidljivosti Krnjevac proizvoda na tržištu, kao i kreiranju poverenja potrošača, koji sada sa velikom sigurnošću, mogu da kupe proizvode domaćeg porekla.

Krnjevac med je 100 odsto prirodan domaći proizvod, proizveden i pakovan u Srbiji od domaćih sirovina. Glavna karakteristika po kojoj se ovi proizvodi izdvajaju na tržištu jeste kvalitet i ispavnost meda. Svaki kilogram Krnjevac meda prolazi kroz jako rigorozne dvostruke analize. Med se analizira prvenstveno u internoj savremenoj laboratoriji, a potom i u renomiranim svetski poznatim laboratorijama koje kontrolišu hranu.

– Veoma smo ponosni na dugogodišnju saradnju sa Privrednom komorom Srbije koja je sa velikim uspehom sprovela projekat „Stvarano u Srbiji“ i koja je kroz svoje marketinške aktivnosti i žig „Čuvarkuća“ vratila vrednost domaćim proizvodima i naglasila kupcima na koje proizvode treba da obrate posebnu pažnju kada žele da kupe kvalitetne domaće proizvode. Verujemo da će ovaj projekat, u narednim godinama, okupiti još veći broj domaćih proizvođača i time unaprediti domaću privredu i povećati građanima svest o značaju kupovine domaćih proizvoda i pružiti im raznovrstan izbor pri kupovini proizvoda visokog kvaliteta – izjavio je Ivan Grujić iz kompanije „Medino“ i dodao:

– Godinama unazad susrećemo se sa problemom falisifikovanog meda na domaćem tržištu i naša misija je podizanje svesti kod potrošača na koji način mogu sa sigurnošću da prepoznaju i kupe med koji je visokog kvaliteta bez ikakvih dodataka. Kvalitet i ispravnost meda jedino je moguće utvrditi detaljnim analizama u laboratoriji. Ni na jedan drugi način ne može se sa sigunošću utvrditi da li je med ispravan. Nagrade koje osvajamo na svetskom nivou poseban su dokaz kvaliteta naših proizvoda.

Poslednja u nizu dobijenih nagrada je zlatna medalja za kvalitet bagremovog meda dobijena na sajmu „London International Honey Awards 2022“.

– Prethodno, naša kompanija je dobila nagradu Privredne komore Srbije za poslovnog lidera u 2020.godini – ističe Sandra Stanković, tehnolog kontrole kvaliteta kompanije „Medino“.

Kompanija „Medino“ iz Krnjeva posluje na tržištu Srbije već dve decenije i bavi se otkupom, preradom, pakovanjem i distribucijom visoko kvalitetnog meda i drugih pčelinjih proizvoda. Saradnja sa više od 6.000 pčelara iz cele zemlje omogućava prikupljanje najkvalitetnijeg meda iz naše zemlje.

Upravo zbog toga „Medino“ je godinama unazad najveći izvoznik meda iz Srbije. Najveći deo poslovanja, čak 90 odsto, usmeren je na izvoz meda u preko 30 zemalja širom sveta.

Med se izvozi u Japan, Nemačku, Italiju, Španiju, Francusku, Norvešku, Austriju, Švajcarsku, Belgiju, Holandiju, Mađarsku, SAD, UAE, Katar, Kanadu, Australiju, Crnu Goru, Slovačku, Češku, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Udeo „Medina“ u ukupnom izvozu meda iz Srbije je veći od 50% svake godine. Firma poseduje najtrožije sertifikate kvaliteta kao što su IFS, EcoCert i HACCP.

Od prošle godine kompanija „Medino“ u svoju ponudu uvrstila je i organski med. Tri vrste organskog meda: bagremov, livadski i lipov med potrošači mogu pronaći na policama većih trgovinskih lanaca u zemlji. Kompanija „Medino“ planira da organske proizvode takođe prijavi za dobijanje ovog prestižnog žiga i time unapredi ponudu domaćih organskih proizvoda pod ovim žigom.

Foto: PKS, Medino


reklama