Lidl postao bogatiji za brend “S ljubavlju domaće”

18

Kompanija Lidl Srbija predstavila je novi brend proizvoda pod nazivom “S ljubavlju domaće”, u kojem se nalazi oko 80 srpskih proizvoda, a ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da su ritejlovi postali velika šansa za domaće proizvođače da robu plasiraju ne samo na našim rafovima, već i u regionu i Evropi.

Na predstavljaju brenda, Nedimović je rekao da veliki trgovinski lanci postaju mesto “akumuliranja” domaće proizvodnje.

– Godinama se priča da ima malo srpskih proizvoda na rafovima, a ovo je idealan način da razuverimo ono malo ljudi koji ne veruju u to da je situacija danas drugačija – rekao je Nedimović.

On je uputio molbu, kako kompaniji Lidl, tako i drugim velikim trgovinskim lancima u Srbiji, da na njihovim rafovima bude što više srpskih mlečnih proizvoda, jer je, podseća, u ovom trenutku u regionu kriza sa cenom mleka.

– Učinili bi veliku stvar za Srbiju ukoliko bi mnogo više srpskih mlečnih proizvoda bilo na njihovim rafovima – istakao je ministar.

On je govorio i na panelu koji je organizovan u okviru predstavljanja Lidlovog brenda “S ljubavlju domaće”, na kojem je rekao da je “srpska video igrica”, kada je reč o proizvodnji hrane, dugo bila na “prvom nivou”.

Ministar je objasnio da su poljoprivrednici u Srbiji dugo bili orijentisani samo na proizvodnju, odnosno na ono što mogu da iznesu na pijacu, ali ne i na prerađivačku industriju.

– Poslednje dve ili tri godine, koliko god pokušavali da osporavaju liberalnu ekonomiju, otvaranje tržišta i dolazak velikih ritejlova, činilo se da će to biti ozbiljan udarac za srpske poljoprivredne proizvode, da neće imati pristup, međutim, bilo je drugačije – rekao je Nedimović.

Kaže da posle prvog talasa korone, većina proizvođača želi da postane deo sistema Lidla i drugih velikih trgovinskih lanaca, žele da imaju zagarantovanu cenu, sigurnost, da mogu uvek da prodaju proizvod, a u tome su uvideli i šansu za izvoz.

Nedimović je istakao da u Srbiji ima nekoliko proizvođača koji su dobrim ulaganjima uspeli da ovladaju evropskim standardima za kvalitet proizvoda i uspeli svoje proizvode da plasiraju prodavnicama van Srbije.

– Da nema ovih ritejla, kao što je Lidl, teško da bismo se našli na tržištima zapadne i srednje Evrope – rekao je Nedimović.

On ističe da vidi želju proizvođača da ovladaju evropskim standardima i da njihova roba dođe do rafova velikih trgovinskih lanaca.

– Danas kupac traži da roba bude uvek ista, da nema lutanja u kvalitetu, da prvi i poslednji uzorak proizvoda koji uđe u prodavnicu mora da bude u istom rangu – podvukao je Nedimović.

Foto: PKS


reklama