Lovački savez Republike Srpske bogatiji za 1.000 novih članova

181

Iako je pandemija virusa korona značajno izmenila kalendar obaveza i delovanja, krovna kuća lovaca Srpske može da se pohvali rezultatima i na izmaku jedne od najtežih godina.

To se posebno odnosi na realizaciju projekata uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Samo u ovoj godini udruženja su dobila 400.000 KM sredstava za unapređenje uslova u lovištu, izgradnju lovno-tehničkih i lovno-uzgojnih objekata, nabavku hranilica, nadzornih kamera, unos divljači u lovište.

U toku je i instaliranje savremenog informacionog sistema koji će umrežiti sva udruženja u Srpskoj, a ministarstvo je za ovaj vid modernizacije izdvojilo dodatnih 240.000 KM, tako da će od sada sva udruženja imati računar i opremu, kao i zajedničku bazu podataka. Krovni savez i ministarstvo će na taj način biti praktično na klik udaljeni od relevantnih informacija sa terena, iz cele Republike Srpske.

Ono na šta su posebno ponosni čelnici saveza jesu članske knjižice za još 1.000 lovaca. Njih oko 900 već je položilo ispit i pridružilo se armiji koja sada uveliko broji više od 23.000 članova, a lako je moguće da do kraja godine bude i svih 24.000 lovaca u Srpskoj.

– Srećni smo što smo uspeli da organizujemo bar po jedan termin za polaganje u svim lovnim regijama iako nije bilo lako s obzirom na kompletnu situaciju i epidemiološke mere. Pošto smo uspeli, još jednom smo pokazali ozbiljnost i nadam se, dali dobar primer ostalim organizacijama. Do kraja godine ostala su nam još dva termina za polaganje, tako da verujem da ćemo 2020. završiti sa novih 1.000 lovaca – rekao je sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić.

Foto; Facebook


reklama