Manifestacijom „Dani Jegričke“ obeležen Evropski dan parkova

9

Tridesetoro učenika nižih razreda osnovne škole u Temerinu je u Parku prirode „Jegrička“ učestvovalo na tradicionalnoj manifestaciji „Dani Jegričke“ kojom je ujedno obeležen i Evropski dan parkova.

Cilj ove manifestacije je da se skrene pažnja na značaj zaštićenih područja i zelenih površina, a ove godine i da se istakne uloga parkova kao prirodnih resursa.

– Događaju su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije opštine Temerin, čiju podršku imamo i dobru saradnju negujemo već godinama unazad – kažu iz JVP „Vode Vojvodine“.

Druženje je upotpunio bogat i raznolik program za mališane, od takmičenja u sportsko-rekreativnom ribolovu, preko vožnje katamaranom i edukativnih i ekoloških radionica.

Program je bio koncipiran tako da se sve vreme, kroz igru, deci ukaže na značaj očuvanja parkova prirode i sredine u kojoj živimo, sa akcentom na širenje svesti o zaštićenim područjima, vodi i kanalima u Vojvodini.

Sportski duh deca su pokazala u igrama bez granica gde su graja i osmeh bili dominantni. Veliku pažnju izazvalo je predavanje na temu odgovornog i savesnog ponašanja najmlađih ribolovaca. Licencirani trener u sportskom ribolovu, Blagoje Nemčev ujedno ih je obučavao kako se drži štap za pecanje i samu tehniku pecanja. Školarcima su potom podeljene pecaljke i drugi pokloni, a program se završio takmičenjem u edukativnoj igri memorije o močvarnim pticama koja je na radost prisutnih ponavljana više puta.

Sve je završeno izražavanjem pozitivnih utisaka od strane najmlađih učesnika.

Foto: JVP „Vode Vojvodine“


reklama