Melioracije – ključni problemi vodoprivrede Vojvodine

78

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu održan je naučno-stručni skup „Melioracije – ključni problemi vodoprivrede u AP Vojvodini“.

Događaj je otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vladimir Galić, a panel diskusiju vodili su profesori sa Departmana za uređenje voda, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, stručni inženjerski kadar JVP „Vode Vojvodine“, predstavnici vodoprivrednih preduzeća i raznih kompanija.

Skup stručnih ljudi iz najšire vodoprivredne prakse debatovalo je na temu osnovnih prirodnih resursa – vode i zemljišta, odvodnjavanja i navodnjavanja u najširem smislu, monitoringa kvaliteta vode i zaštite od voda.

Kao učesnik skupa u ime JVP „Vode Vojvodine“ bio je inženjer Dejan Lazić iz Službe za melioracije koji se tom prilikom osvrnuo na ključne probleme vodoprivrede danas i diskutovao o pitanjima koja su prisutna u praksi, a odnose se na meliorativnu mrežu kanala.

Ovo je prvi skup posle skoro jedne decenije i tendencija je da postane tradicija. Cilj održavanja ovakvih događaja je upravo promocija, razvoj i unapređenje meliorativne struke u oblasti vodoprivrede.

Foto: JVP „Vode Vojvodine“


reklama