Ministar Martinović posetio Petrovac na Mlavi

25

Povodom obeležavanja Dana opštine Petrovac na Mlavi, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović prisustvovao je Svečanoj sednici Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, gde mu je uručena nagrada „4. jun“ u vidu Povelje za pomoć i doprinos razvoju ove lokalne samouprave.

Obrativši se prisutnima, Martinović je istakao da Povelja nije samo priznanje za dosadašnji rad, već i podsticaj da se nastavi sa unapređenjem razvoja ovog kraja i širenjem dobrog glasa o Petrovcu na Mlavi, ali i podizanjem životnog standarda u celoj Srbiji, što će njemu, kao ministru u Vladi Republike Srbije, biti čast i dužnost da radi i u narednom periodu.

„Opština Petrovac na Mlavi je pravi primer da dobra i tesna saradnja države i lokalne samouprave itekako daje izuzetne rezultate. U saradnji sa nadležnim državnim institucijama, za samo godinu dana uradili ste mnogo za svoje građane i unapredili njihov svakodnevni život“, poručio je Martinović.

Martinović je podsetio na to da je u prethodnom mandatu, kao ministar državne uprave i lokalne samouprave, imao priliku da radi na unapređenju administrativnih kapaciteta, realizaciji infrastrukturnih projekata širom naše zemlje i stvaranju boljih uslova za lokalne zajednice, što je bio temelj za dalji razvoj u svim sektorima.

„Sada, kao ministar poljoprivrede, nastaviću da podržavam vašu zajednicu i razvojne projekte. Država iz godine u godinu ulaže sve veća sredstva u naš agrar, želimo da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima, našim kompanijama da se izbore sa sve izazovnijim evropskim i svetskim tržištem. U tom smislu, računajte da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i dalje biti dobar i pouzdan partner opštini Petrovac na Mlavi, ali i svim drugim opštinama Braničevskog upravnog okruga i lokalnim samoupravama na teritoriji istočne Srbije“, naveo je ministar.

Foto: Jovana Petrović MPŠV


reklama