Ministarka Begović: „Institut za stočarstvo ima strateški značaj“

44

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović posetila je Institut za stočarstvo i tom prilikom istakla da su ovakvi Instituti od strateškog značaja za svaku državu, pa tako i Srbiju.

– Izuzetno je važno da se instituti razvijaju, prate savremene trendove i tokove i uoče opasnosti za razvoj, pa da i uvek budu korak ispred. Naučna saradnja je važna jer nauka postaje ključna s obzirom na velike globalne izazove kao što su rast populacije i klimatske promene – kazala je Begović.

Dodala je da je važno razvijati institute, kao što je to Institut za stočarstvo, one koji su posvećeni razvoju stočarstva i uopšte razvoju bezbedne i zdrave hrane.

Direktor Instituta Nikola Delić rekao je da je sastanak bio produktivan i da su osim iznetih iskustva i predloga Instituta od ministarke dobili i nove predloge.

– Razgovarali smo o našem putu u oblasti istraživanja, dobili smo mnogo predloga kako možemo da napravimo krupan iskorak ka budućnosti. Što se Instituta tiče, treba ići ka projektima Fonda za nauku i Fonda za inovacionu delatnost – rekao je Delić.

Foto: Zoran Petrović/Tanjug


reklama