Ministarstvo poljoprivrede i PKS su na istom zadatku – uspešna poljoprivreda

48

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović sastao se sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom, i istakao da su, kako poljoprivreda Srbije u učestvuje sa 7,7 odsto u BDP države, sa proizvođačima, kompanijama i PKS su na istom zadatku – što uspešnija poljoprivreda i prehrambeni sektor.

– Imaćemo otvoreni dijalog po svim pitanjima i u meni ćete imati podršku za sve izazove, nedoumice i pitanja sa kojima se susreću kako naši primarni proizvođači, kao i poljoprivredni i prehrambeni sektor u ovim izazovnim vremenima – istakao je ministar.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, Čadež je naglasio da Ministarstvo može da računa na svu podršku i pomoć Privredne komore Srbije.

– Sjajno je prihvaćena inicijativa PKS za osnivanjem Radne grupe za što bolju komunikaciju i saradnju privrede i Ministarstva poljoprivrede, na kojoj bi se rešavali eventualni problemi i donosila dobra rešenja u korist svih zainteresovanih strana. Želimo da radimo na tome da se naša poljoprivreda od primarne proizvodnje sirovina okrene ka preradi i dodatoj vrednosti – rekao je Čadež.

Na sastanku je bilo reči o svim sektorima u oblasti poljoprivrede i mogućnostima njihovog daljeg unapređenja.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede


reklama