Ministarstvo poljoprivrede radi na poboljšanju položaja žena u manjim sredinama

31

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Ivana Popović boravila je u Apatinu, gde je sa našim građankama iz ove opštine, uz čaj i kafu, razgovarala o učešću žena u svakodnevnom političkom životu. Tom prilikom srela se i sa predsednicom opštine Apatin Dubravkom Korać i njenim zamenikom Radovanom Đukićem.

Predsednica opštine zahvalila se državnoj sekretarki na poseti Apatinu, istakavši da podrška ženama sa viših instanci i te kako znači.

– Drago mi je što danas ovde imamo predstavnike različitih institucija, kao i udruženja i nadam se da će ih večerašnji sastanak dodatno motivisati i osnažiti ih u onome čime se bave – rekla je Dubravka Korać.

Državna sekretarka u ministarstvu poljoprivrede zahvalila se svima na dočeku, te izrazila zadovoljstvo što će u manje formalnom susretu imati priliku sa svima da razgovara.

– Smatram da ste upravo vi stub svake porodice, kao i institucije u kojoj radite, samim tim i stub naše zemlje i posebno mi je drago kada imamo lokalne samouprave gde je dama na čelu – rekla je Ivana Popović.

U ženskim razgovorima sa sekretarkom, dame iz Apatina predstavile su realne probleme i zapažanja, iznele svoja mišljenja i predloge kako poboljšati život žena u manjim sredinama.

Foto: Opština Apatin


reklama