Molba Agrarne komore Srbije da se svinjetina i junetina zamene za kukuruz

64

Agrarna komora Srbije uputila je molbu ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću da se zauzme kod Vlade Srbije da Robne rezerve Srbije uzmu tovne svinje i junad od stočara u zamenu za kukuruz.

– Gospodine Nedimoviću, znamo da ste svesni situacije oko zastoja otkupa stoke, kako u svinjarstvu tako i u tovu junadi, pa za Vas imamo molbu kako bi u Vladi izdejstvovali zamenu tovnih svinja i tovnih junadi za kukuruz za Republičke robne rezerve – navodi se u pismu koje je potpisao predsednik Agrarne komore Srbije Nenad Manić

Ovom intervencijom pomoglo bi se farmerima u Srbiji da se rasterete tržišnih viškova i tim potezom uticalo na zanavljanje novog ciklusa u proizvodnji mesa.

– Smatramo da Vama nije potrebno naglašavati koliko je državi Srbiji važan resor koji Vi vodite i koliko je bitno što je Republika Srbija samodovoljna i kao takva je država koja se, verovatno, najbolje snalazi sa problemom koji je donela pošast, koja muči celu planetu. Jedino mi nismo ni u jednom momentu imali nikakvih nestašica. Naš predlog je da zamenom utovljenih svinja za kukuruz od svinjskog mesa ne proizvode konzerve, već smatramo da bi trebalo nagraditi najveće heroje u vreme epidemije, a to su medicinski radnici. Predlog je da se medicinskim radnicima podele svinjske polutke. Medicinski radnici su na svojim leđima podneli najveći teret, nesebično se žrtvujući i pomažući građanima Srbije do krajnjih ljudskih granica. Smatramo da bi ovim gestom Srbija iskazala dužno poštovanje medicinarima , a ubeđeni smo da bi svi građani Republike Srbije pozdravili ovakav human gest. Naglašavamo da bi ovim potezom Vlada stavila do znanja farmerima da ih nikada neće ostaviti na vetrometini i pokazala koliko je odgovorna i koliko joj je bitno da sačuva domaću proizvodnju – navodi se u pismu, koje je potpisao predsednik Agrarne komore Srbije Nenad Manić.

Izvor: Dnevnik

Foto: Pixabay


reklama