Na Nacionalnoj izložbi u Vrbasu predstavljeno 500 pasa

41

Više od 500 pasa brojnih rasa prodefilovalo je ringovima za ocenjivanje koji su prošlog vikenda bili postavljeni na terenima Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović” u okviru Nacionalne izložbe pasa, prvog takmičenja ove vrste održanog u Vrbasu.

Organizator izložbe, Kinološko društvo Vrbas, uz podršku opštine Vrbas, CFK i Kinološkog saveza Srbije, privuklo je vlasnike pasa i odgajivače iz svih krajeva Srbije, a međunarodni karakter izložbi dali su psi koji su stigli iz Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i drugih država regiona.

Dr Mahmud Al Dagistani, predsednik Kinološkog saveza Srbije, izrazio je prilikom otvaranja izložbe zadovoljstvo svim učinjenim u organizaciji skupa, a posebno brojnošću takmičara koje hladna kiša nije sprečila da dođu u Vrbas.

– Imamo 500 pasa na ovom mestu, domaćih i iz inostranstva, i prava je šteta što nas nije poslužilo vreme, ali i ovo je broj za poštovanje. Organizatori su učinili sve da izložba bude na najvišem nivou, ringovi su odlični, stigle su nam sudije iz inostranstva, i Vrbas zaslužuje ocenu 10. Ukoliko Kinološko društvo Vrbas nastavi sa ovakvim radom, nadam se da će u budućnosti dobiti i izložbu još višeg nivoa. Srpska kinologija je izvrsna, u samom smo vrhu na međunarodnom nivou, i ponosimo se našim izlagačima i publikom, a sve se to dokazalo na Svetskoj izložbi pasa u Brnu, u Češkoj, na kojoj je 30 naših pasa različitih rasa osvojilo prvo mesto – rekao je Al Dagistani.

Predrag Alargić, predsednik Kinološkog društva Vrbas, nije krio iznenađenje snažnim odzivom učesnika, posebno u danu u kom vremenski uslovi nisu išli na ruku ovakvoj vrsti događaja.

– Premašili smo naša očekivanja i broj prijavljenih pasa je odličan. Prvi nam je put da organizujemo ovako veliku izložbu i mali propusti koje i sami vidimo, nadam se da neće pokvariti utiske, a već naredni put biće otklonjeni. Važno je da izlagači budu zadovoljni ocenjivanjem sudija – rekao je Predrag Alargić, predsednik KDV, i zahvalio lokalnoj samoupravi i Centru za fizičku kulturu za podršku u organizovanju izložbe:

– Nadam se da će ova izložba postati tradicionalna.

Foto: Opština Vrbas


reklama