Na Novosadskom sajmu dodeljeni pehari za proizvođače vina, alkoholnih pića, likera

30

Najboljim proizvođačima vina, jakih alkoholnih pića, rakija, likera i voćnih vina, koje su pred ocenjivačke komisije izneli proizvođači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Srbije, uručena su priznanaja za kvalitet proizvoda.

Za vrlo visok kvalitet širokog asortimana ocenjenih jakih pića, kao i belih, roze i crvenih vina, Veliki šampionski pehar uručen je Podrumu „Dremina“ u Paraćinu i Nacionalnom udruženju vinara i vinogradara u Podgorici, kojem je ovo priznanje uručeno za organizovan visokokvalitetan i brojan nastup na ocenjivanju kvaliteta vina i rakija. Srebrnim šampionskim peharom za vrlo visok kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina nagrađen je „Vino kalem“ AD u Velikoj Drenovi. U ovoj robnoj grupi, vinarijama manastira Bukovo u Negotinu, „Škrbić“ u Beogradu i „Mrkan“ u Cetinju uručeni su pehari Novosadskog sajma.

U kategoriji rakija, jakih alkoholnih pića, likera i voćnih vina, uručena su dva Velika šampionska pehara. Za vrlo visok kvalitet voćnih rakija i kvalitet ocenjenih vina ovo priznanje uručeno je Podrumu „Milošević“ u Žabarima, a „Emperus destileriji“ u Beogradu za najviši kvalitet ocenjenih uzoraka voćnih rakija i likera. Srebrni šampionski pehar uručen je Ljubomiru Volareviću iz Sremske Mitrovice, a pehari Novosadskog sajma u grupi plemenitih pića Stevanu Tomiću iz Ribnikara u Republici Srpskoj i Kompaniji „Rakije Milovanović“ u Gornjoj Vrbavi.

Foto: Novosadski sajam


reklama