Na području Vršca biće posađeno 53.000 stabala

19

U naselju Potporanj kod Vršca nastavlja se velika akcija pošumljavanja JVP „Vode Vojvodine“. Taj lokalitet, na kojem će do kraja godine biti zasađeno 46.000 sadnica bresta na ukupno 18 hektara površine, obišli su gradonačelnica Grada Vršca, Dragana Mitrović, i v.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević.

Gradonačelnica Vršca je istakla važnost ovakvih akcija, uz napomenu da je gradska uprava Vršca posvećena unapređenju zaštite životne sredine, dok je v.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević rekao da je saradnja sa lokalnim samoupravama u ovakvim akcijama od izuzetnog značaja, jer oni najbolje znaju probleme na terenu. Kružević je podsetio da je pre dvadesetak godina na tom području posečeno mnogo šume, a da pošumljavanja nije bilo.

– U narednom periodu ćemo se truditi da svake godine posadimo više stabala nego što posečemo – rekao je Kružević.

U Potpornju je do sada posađeno 3.000 sadnica na 5 hektara, dok će preostalih 43.000 sadnica biti posađeno na jesen. Osim toga, tokom jeseni takođe u Gazdinskoj jedinici „Vršac“ u naselju Ritiševo, na površini od 3,5 hektara biće posađeno još 7.000 mladica bresta i bagrema. Dakle, na području Gazdinske jednice „Vršac“ ukupno će biti zasađeno 53.000 sadnica na 21,5 hektara zemlje.

Velika akcija pošumljavanja na oko 80 hektara obala kanala Hidrosistema DTD započela je u Kuli, a do kraja godine će na više lokaliteta biti posađeno oko 170.000 stabala.

Foto: JVP „Vode Vojvodine“


reklama