Na „Weekend Food festivalu“ u Rovinju održan masterklas o rakijama

21

Na „Weekend Food festivalu“ u Rovinju, kao deo promocije manifestacija „Wine Vision“ i „Food Vision by Open Balkan“, održan je masterklas „Rakija – neotkriveni biser Balkana“.

Radionica dr Ivana Uroševića o aromama srpskih rakija bila je izuzetno posećena. Uz podršku Aleksandra Ilića i posvećenog tima višestruko nagrađivanog Junior Chefs Club-a, dr Urošević je upoznao publiku sa specifičnostima srpske rakije, kao i uparivanjima različitih ukusa rakija, kajsijevače, vilijamovke, dunjevače i šljivovice, sa odgovarajućim slanim zalogajima.

– Rakija je novi „refreshment“ u kategoriji alkoholnih pića. Pobudili smo kod ljudi interesovanje za rakiju, i naveli ih da razmišljaju o ovom piću na drugačiji način, iz neuobičajenog, hedonističkog ugla, kroz kombinovanje sa hranom. Veliko interesovanje za ovaj masterklas ukazuje na to da ima dosta prostora da se ova tema širi i razrađuje – rekao je dr Urošević, docent na Poljoprivrednom fakultetu u Bijeljini, međunarodni ocenjivač jakih alkoholnih pića i potpredsednik UO Saveza proizvođača rakije Srbije.

Tomaž Kavčić, „Michelin” šef i kreativni direktor manifestacije „Food Vision by Open Balkan“ koja se održava u okviru sajma „Wine Vision by Open Balkan“ pozdravio je prisutne i pozvao ih je na ovogodišnji sajam, koji će biti održan u halama Beogradskog sajma, u periodu od 22. do 24. novembra 2024. godine.

Kavčić je istakao da je „Wine Vision by Open Balkan“ za kratko vreme postao jedan od najuticajnijih vinskih sajmova u Evropi i platforma za razvoj vinske i gastronomske scene celog regiona.

„Weekend Food festival“ u Rovinju je prestižan gastronomski događaj koji privlači poznate kuvare, somelijere, stručnjake i profesionalce iz industrije hrane iz cele regije.

Posetioci mogu da uživaju u različitim kulinarskim demonstracijama, degustacijama, edukativnim radionicama i kursevima koje vode vrhunski stručnjaci. Cilj festivala je promocija vrhunske gastronomije, razmena znanja i iskustava, kao i podsticanje inovacija u kulinarstvu.

Foto: PKS


reklama