Nagrade za šampione bezgotovinskih transakcija

28

Na pijaci “Stari Merkator” uručene su novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom februara realizovali najveći broj bezgotovinskih transakcija, u okviru drugog kruga projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Zakupci sa pijaca „Palilula“ i “Stari Merkator” i osvojili su pet nagrada ostvarivši 563 transakcije.

Drugi krug projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“ počeo je sredinom juna 2023.godine, čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama “Stari Merkator”, “Zemun” i “Blok 44”.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama koje je počelo pre dve i po godine pokazalo se kao veoma dobar potez. „Kalenić“, „Palilula“ i „Đeram“ bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama.

Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači, jer su im pijačna prodaja i kupovina dosta olakšane. Tada je prvi put u Srbiji kupcima omogućeno da voće, povrće i druge proizvode plate bezgotovinski.

Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Partneri Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“, Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace“, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da nastave projekat.

A/P: JKP „Beogradske pijace“

 


reklama