Najbolja štrudla pravi se u Aleksandrovu

109

Ljupka Miškov iz Aleksandrova, po oceni žirija, pripremila je najukusniju makovnjaču na prvoj kikindskoj “Štrudlijadi”.

Gastronomsku manifestaciju su organizovale članice Etno-građanskog društva “Suvača”, a odazvalo se 12 učesnica.

– Nadamo se da će ova manifestacija zaživeti i da će konkurencija biti još veća. Zbog poznate epidemiološke situacije, značajan broj predstavnica udruženja žena je otkazao učešće. Štrudle su neizostavne na našim trpezama. U našoj Suvači, svojevremeno, mleli su se žito i mak. Iz tog razloga smo se i odlučile da ustanovimo ovu manifestaciju – rekla je Radojka Vujadinov, predsednica Etno-građanskog društva “Suvača”.

Pored pobednice, pehare su zaslužile i domaćice kojima je pripalo drugo, odnosno treće mesto. To su Boja Oljača iz Novih Kozaraca i Vesna Bačić iz Aleksandrova.

– Štrudla sa makom neizostavna je poslastica na svakoj banatskoj trpezi. Čestitam svim domaćicama, ali i Etno-građanskom društvu “Suvača”. Verujem da će istrajati u nameri da ovo postane još jedna prepoznatljiva gastronomska manifestacija. Održavanje “Študlijade” podržali su lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Kikinde. Trudimo se da unapredimo gastronomsku i turističku ponudu našeg grada – poručila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika.

Foto: Grad Kikinda


reklama