Najslađi promoteri “Dana ludaje” pozvali građane Sombora u goste

10

Prava je šteta što kiša nije dozvolila veseloj “narandžastoj ekspediciji“, da na sav glas, uz tamburaše i kostimirane mališane vrtića “Miki”, pozove građane Sombora na 36. “Dane ludaje”.

Deo programa održan je u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru. Na Danijelu Vujko, predstavnicu TO Sombor, ovako koncipirana promocija najpoznatije kikindske turističke manifestacije ostavila je upečatljiv utisak.

– Pre mesec i po dana bili smo vaši gosti, a sad nam se pružila prilika da uzvratimo gostprimstvo. Na žalost, naše goste je omelo vreme, ali im na trudu i pripremljenom programu i spremljenim specijalitetima od ludaje treba čestitati. Nadam da će građani Sombora uskoro posetiti Kikindu i dobro se provesti na “Danima ludaje” – rekla je ona.

Bogat i raznovrstan program 36. manifestacija, koja će biti održana od 9. do 12. septembra, predstavila je Jasmina Milankov, v.d. direktor TO Kikinda.

– Posebno se ponosimo “Kinderbalom”, koji svake godine okupi oko 500 kostimiranih mališana iz svih naših gradskih i seoskih vrtića. Sa njima će gradskim trgom prodefilovati i naše specijalne gošće, mažoretkinje iz Herceg Novog. To je i neformalno otvaranje manifestacije na kojoj se biraju najteža i najduža ludaja. Pretprošle godine su ostvareni apsolutni rekordi u obe kategorije. Dušan Jankov iz Čuruga, četvorostruki pobednik u kategoriji najtežih, tada je u Kikindu doneo bundevu tešku 639,5 kilograma. Iste godine, Kikinđanin Milan Vučen je postavio apsolutni rekord sa tivkom od čak 366 centimetara, koja je odnegovana u bašti našeg sugrađanina, Gorana Lazića, Ginisovog rekordera. Na takmičenju u slovenačkom mestu Mozirje kod Ljubljane, Goran Lazić je postavio novi svetski rekord sa tivkom od 395, 4 centimetara – navela je Milankov.

Mališanina vrtića “Miki” ni kiša nije pokvarila raspoloženje, a njihova vaspitačica Snežana Komanov potvrdila je da se oni neizmerno raduju “Danima ludaje “, a posebno “Kinderbalu”. Već u ponedeljak, u Zrenjaninu i Novom Sadu, održaće se promocija 36. “Dana ludaje”, a dan kasnije i u Beogradu.

Foto: Grad Kikinda


reklama