Nastavak akcije „Drvo za Beograd”

14

U okviru akcije „Drvo za Beograd” u Parku Republike Srpske, na levoj obali Save, posađeno je 19 sadnica smrče, čime se obogaćuje i podmlađuje nivo šumskog fonda.

Dejan Tripković iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine je rekao da je ovo jedna u nizu akcija koju sprovodi Grad Beograd, čiji su predstavnici zajedno sa predstavnicima kompanije „Šnajder elektronik” posadili četinare.

– Društvena odgovornost mnogo doprinosi životnoj sredini, a ovakvim akcijama pospešujemo zeleni fond Beograda. Ovo je šesta akcija po redu, a sadili smo i jasen i smrču jer na taj način podižemo šumski ekosistem na samoj obali reke i oplemenjujemo ceo ovaj park – naglasio je Tripković.

Danka Stanojković iz kompanije „Šnajder elektrik” je kazala da je ova akcija odgovor na poziv Grada Beograda da se dodatno ozelene površine koje su za to namenjene, a u saradnji sa „Zelenilom-Beograd“.

Ovo je i lep način da obeležimo 19 godina postojanja naše kompanije u Srbiji – navela je ona.

Akcija „Drvo za Beograd” počela je pre više od godinu danu, krajem novembra 2019. godine, a do sada je posađeno 1.850 kvalitetnih sadnica.


Foto: beograd.rs


reklama