Niš bogatiji za 750 tuja

28

Niš je postao bogatiji za 750 tuja koje je Gradu donirala Banka „Poštanska štedionica“ u okviru akcije pošumljavanja gradova „Čuvajm02 zajedno“.

Donirane tuje biće zasađene duž ograda na razdelnim ostrvima na niškim saobraćajnicama kako bi se taj prostor dodatno oplemenio zelenilom, a prve tuje iz donacije posađene su na razdelnom ostrvu gde je postavljena i zaštitna ograda u prometnoj ulici Blagoja Parovića kod Tržnog centra Delta planet i novog parka.

– Sa novim stablima Niš postaje lepši i zeleniji, a vazduh čistiji. Zajedno sa društveno odgovornim preduzećima čuvamo prirodu i kiseonik. Ovo je pravi način da se podsetimo koliko je važno da vodimo računa o očuvanju životne sredini, ali i o sigurnosti u saobraćaju – istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa svojim saradnicima i donatorima zasadila prve tuje.

Na ovaj način se nastavlja, dodala je Sotirovski, sa ozelenjavanjem grada, a za svako drvo koje je nužno posečeno zasadi se nekoliko novih.

Iz Banke „Poštanska štedionica“ poručuju da je ovo jedan od načina da pokažu da su društveno odgovorni i da vode računa o očuvanju životne sredine. Dodaju da akcija ne bi bila moguća bez građana koji su se opredelili za ovu banku i pozivaju ostale da im se pridruže u pošumljavanju gradova u Srbiji.

Akcija se pokazala dobrom jer je produžena do kraja 2023.godine.

Foto: Grad Niš


reklama