Novi konkursi Ministarstva za brigu o selu

34

Ministarstvo za brigu o selu objavilo je da je raspisan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije, koji traje do 3. septembra ove godine.

– U selima Srbije danas je pitanje kako stići iz jednog u drugo selo, kako stići do prvog grada – u školu, kod lekara, do opštinskog ili poštanskog šaltera. Potrebe su realne i svakodnevne, a razdaljine male, ali naizgled nepremostive. Ovo je prvi korak da približimo stanovnicima sela ono što je na dohvat ruke u većim mestima, a što su potrebe svih nas – izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić povodom raspisivanja konkursa.

Podseća se da program predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište.

Podnosilac prijave na javni konkurs mogu biti lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos sredstava za ove namene po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.

Za ovaj program u budžetu Srbije opredeljeno je 120 miliona dinara.

Istaknuto je da se njegovom realizacijom rešavaju osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

Takođe je otvoren i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacija pod nazivom “Miholjski susreti sela”.

Više o oba konkursa, kao i potrebna dokumentacija, pogledajte OVDE.

Foto: Unsplash, Facebook


reklama