Novi vebinar za lakši plasman voća i povrća na tržišta UAE i Sadijske Arabije

62

Zbog velikog interesovanja koje je izazvao prvi vebinar „Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka – Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija”, po drugi put biće održan vebinar sa istom temom, i to 14. septembra od 12:00 do 13:30 časova na Zoom platformi.

U saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), 14. septembra organizuju drugi vebinar posvećen temama u vezi sa izvozom svežeg voća i povrća na tržište UAE i Saudijske Arabije.

Kao brzorastuća, stabilna tržišta sa visokom potražnjom i potrošnjom svežeg voća i povrća, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija predstavljaju tržišta sa značajnim izvoznim potencijalom za proizvođače i izvoznike voća i povrća iz regiona. Ova tržišta predstavljaju, ne samo velike uvoznike hrane za svoje potrebe sa 90% hrane koju nabavljaju iz uvoza, već i ulazna tržišta preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.

Učesnici panela imaće priliku da od eksperata u oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka čuju sve aktuelne informacije o tržištu hrane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji, trendovima, perspektivama online prodaje, kao i da dobiju korisne savete za dizajn maloprodajnog pakovanja i upoznaju se sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća. Posle izlaganja predviđeno je vreme za postavljanje pitanja i diskusiju u vezi sa temom izvoza voća i povrća na ovo tržište.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom „Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope“, koji je usmeren ka pružanju podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora. U okviru projekta je izrađen i elektronski vodič usmeren ka unapređenju edukacije i informisanosti izvoznika svežeg voća i povrća o tržištu Bliskog istoka.

PRIJAVA ZA VEBINAR

AGENDA DOGAĐAJA

Foto: Envato


reklama