Novosadska „Tržnica“ edukuje poljoprivrednike, zakupce tezgi

75

Povodom 70 godina postojanja i uspešnog rada, JKP „Tržnica” Novi Sad organizovalo je u Plavoj sali Skupštine Grada Novog Sada stručno savetovanje za poljoprivredne proizvođače koji su zakupci na novosadskim pijacama.

Prisutni su bili u prilici da se informišu o mogućnostima konkurisanja za subvencije koje mogu ostvariti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, ali i o uslovima za konkurisanje u okviru IPARD programa.

Na samom početku, učesnike ovog skupa pozdravio je Uroš Lončar, direktor JKP „Tržnica“ Novi Sad, naglasivši da je ovo samo prvo u nizu ovakvih savetovanja i da će se „Tržnica“ i ubuduće truditi da na ovakav način pomaže svojim zakupcima.

– Trudimo se da „Tržnica“ bude partner svojim zakupcima i na ovaj način im pomažemo da se informišu o mogućnostima konkurisanja za subvencije koje mogu ostvariti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, ali i o uslovima za konkurisanje u okviru IPARD programa. Želja nam je da na najefikasniji način unaprede svoju proizvodnju, a samim tim i plasman svojih proizvoda – izjavio je Uroš Lončar.

Osim Lončara, na skupu su govorili i Ljiljana Petrović, pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, o mogućnostima za konkurisanje koje raspisuje Pokrajinski sekretarijat, Goran Stanojević, predsednik Saveta Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede o programima Fonda, Tijana Krstić Maravić iz Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine o programima prekogranične saradnje; Milorad Radojević, član Gradskog veća Grada Novog Sada zadužen za privredu, o podsticajnim sredstvima na nivou lokalne samouprave, dok je Ivana Slović iz Odeljenja za IPARD program Ministarstva poljoprivrede govorila o ovom programu i mogućnostima u Republici Srbiji. Na kraju, skupu su se obratile Marija Krsteva, gošća iz Severne Makedonije, koja je govorila o primerima dobre prakse korišćenja sredstava iz IPARD programa u njenoj zemlji, i prof. dr Sanda Nastić, pomoćnica direktora JKP „Tržnica“ Novi Sad za marketing i odnose sa javnošću, koja se zahvalila svim zakupcima na interesovanju i poželela im mnogo uspeha prilikom konkurisanja i dobijanja sredstava za unapređenje proizvodnje i plasmana proizvoda i najavila neke buduće pravce delovanja JKP „Tržnica“ Novi Sad, poput modernizacije pijaca, međunarodne saradnje i saradnje sa naučnim institucijama, u cilju daljeg razvoja i napretka JKP „Tržnica“ Novi Sad.

Foto: JKP „Tržnica“


reklama