Novosadski pčelari dobili podršku grada

379

Član Gradskog veća za privredu Novog Sada Milorad Radojević prisustvovao je podeli preparata Herba strip za zaštitu pčela čiju je nabavku subvencionisala Gradska uprava za privredu, članovima Društva pčelara “Jovan Živanović”.

– Sa cilјem pobolјšanja rada udruženja iz oblasti polјoprivrede, Grad Novi Sad je i ove godine izdvojio 8,5 miliona dinara za podršku programskim aktivnostima ovih udruženja. Društvo pčelara “Jovan Živanović”, treću godinu uzastopno, dobija sredstva za nabavku preparata Herba strip, koji mnogo znači pčelarima u borbi protiv varoe. Ove godine, na Konkursu za udruženja, za nabavku tog preparata izdvojili smo milion dinara i omogućili da 12.500 košnica sa teritorije Grada bude na taj način tretirano – objasnio je Radojević i dodao da je subvencija preparata Herba strip samo jedan vid podrške Grada lokalnim pčelarima i udruženju “Jovan Živanović”.

– Ta podrška se ogleda i u subvencionisanju troškova sertifikacije Fruškogorskog lipovog meda, nastupa na sajmovima i u organizovanju manifestacija. Podrška Grada je usmerena na male, lokalne proizvođače, a budžet za polјoprivredu se povećava iz godine u godinu – napomenuo je Radojević.

Predsednik Društva pčelara “Jovan Živanović” Milan Bulajić zahvalio se članu Gradskog veća za privredu Miloradu Radojeviću na razumevanju i podršci. On je istakao da finansijska pomoć za nabavku preparata Herba strip mnogo znači pčelarima i doprinosi povećanju broja košnica.

– Ove godine je interesovanje najveće i možemo da budemo zadovolјni što će veliki broj košnica u Novom Sadu biti tretiran modernim i veoma učinkovitim preparatom koji je na bilјnoj bazi, a koji smanjuje prisustvo parazita Varoe destructor što nam obezbeđuje sigurnije i stabilnije prezimlјavanje – izjavio je Milan Bulajić.

Foto: Grad Novi Sad


reklama