Novosadski sajam dodelio priznanja za kvalitet vina i jakih pića

14

Povodom 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će, ako to epidemiološka situacija dozvoli, biti održan od 18. do 24. septembra, organizovano je i ocenjivanje kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića.

Najboljima u te dve robne grupe uručena su priznanja u Kongresnom centru „Master” Novosadskog sajma.

Zvanje apsolutnog pobednika u konkurenciji vina osvojila je podgorička kompanija „Radević Estate Wines“ i ponela Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za vrlo visok kvalitet izuzetno širokog asortimana ocenjenih likerskih, belih, roze i crvenih vina. Istim priznanjem, ali za sjajne rezultate u obe kategorije – za standardno visok kvalitet vina, kao i širokog asortimana jakih alkoholnih pića, nagrađena su „Patrijaršijska dobra“ u Beogradu.

Veliki šampionski pehar i zvanje apsolutnog šampiona u kategoriji jakih alkoholnih pića pripali su Slobodanu Seniću iz Viševca, za najviši kvalitet izuzetno velikog broja uzoraka voćnih rakija.

Nastup somborske Vinarije „Dragić“ nagrađen je Srebrnim šampionskim peharom – za najviši kvalitet širokog asortimana ocenjenih belih, roze i crvenih vina. Destileriju „Turčinović“ iz Nikšića komisija je nagradila Srebrnim šampionskim peharom za vrlo širok asortiman voćnih rakija, kao i programa izuzetno kvalitetnih likera.

Pehar Novosadskog sajma ponela je Vinarija „Komazec“ iz Inđije za vina, a podgorička Vinarija „Rogošić“ za visok kvalitet ocenjenih uzoraka vina, kao i za ocenjenu lozovu rakiju. Istim priznanjem nagrađena je i Vinica Brkić, Velika Hoča, Kosovo i Metohija kako za izuzetno kvalitetne domaće lozove rakije, tako i za kvalitet ocenjenih vina. Destileriji „Đurađ“ iz Ravnog Sela Pehar Novosadskog sajma je pripao za širok asortiman voćnih rakija, kao i program vrlo kvalitetnih likera.

Vrednovanje kvaliteta proizvoda i usluga biće završeno u prvim danima najveće agrarne priredbe na ovim prostorima. Tokom leta će priznanja po robnim grupama biti uručivana na svečanostima u Kongresnom centru „Master“, dok će posebna čast najboljima biti ukazana na Večeri šampiona, koju će Novosadski sajam prirediti u vreme 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Foto: Novosadski sajam


reklama