Objavljen poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna „T-500“ po subvencionisanim cenama

218

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine objavilo je Poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna „T-500“ po subvencionisanim cenama iz Robnih rezervi, u količini od 32.500 tona do 21. marta.

Pravo na subvenciju imaju svi proizvođači hleba sa teritorije Srbije, koji su u momentu donošenja Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500“ bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna „T-500“ po maksimalnoj proizvođačkoj ceni od 46,31 dinara po vekni i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 46,31 dinar po vekni ili drugoj proizvođačkoj ceni, koju odredi Vlada Srbije do 31. maja 2024.

Proizvođači hleba mogu da se prijave popunjavanjem i skreniranjem obrasca koji se nalazi na sajtu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, a koji se šalje na mejl adresu: trgovina@must.gov.rs.

Ministarstvo će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, dostaviti Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Proizvođači hleba koji se nađu na spiskovima u obavezi su da sa Republičkom direkcijom za robne rezerve zaključe ugovore o kupovini brašna.

Pšenično belo brašno „T-500“ preuzimaće se iz skladišta Republičke direkcije za robne rezerve u pakovanju od 50/1 kg neto mase ili u rinfuznom stanju.

Cena brašna iz robnih rezervi iznosi 22 dinara po kilogramu, bez poreza na dodatu vrednost.

Posle izvršene uplate sredstava, proizvođači hleba će dobiti pisani nalog za preuzimanje pšeničnog brašna „T-500“ iz mlinova, gde će se vršiti mlevenje za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

Troškove transporta brašna snose proizvođači hleba.

Kontakt telefon za dodatna pitanja je 011/361-97-33.

TEKST POZIVA

Foto: Envato


reklama