Obrenovački poljoprivrednici ostvarili pravo na subvencije u vrednosti od milion dinara

12

Poljoprivrednici iz Obrenovca ove godine na konkursima Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda dobili su subvencije u vrednosti od milion dinara.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević i gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić razgovarali su sa poljoprivrednicima iz mesne zajednice Orašac, koji su apliciranjem na konkursima ostvarili pravo na subvencije u vidu traktora i priključnih mašina.

Poljporivrednici sa teritorije opštine Obrenovac ove godine ostvarili su pravo na 129 subvencija.

– Ove godine poljoprivrednici iz Obrenovca ostvarili su pravo na veći iznos sredstava, 40 miliona došlo je u Obrenovac, 9 traktora, priključnih mašina, 24 junice, oko 200 ovaca, 4 plastenika, a 48 pčelara koji su konkurisali dobili su preko 200 košnica, opreme i slično – naveo je Pavičić.

Stanojević je ovom prilikom naglasio, da Gradska opština Obrenovac akcenat stavlja na razvoj poljoprivrede na području opštine.

– Imamo izuzetno dobru i korektnu saradnju sa Sekretarijatom za poljoprivredu. Ova godina, što se tiče subvencija za poljoprivrednike opštine Obrenovac je rekordna. Naime, u Obrenovac smo dovezli 9 novih traktora i čak 55 novih priključnih mašina, a ukupan broj ovogodišnjih subvencija za naše poljoprivrednike je 129. Međutim, ukoliko se vratimo godinu dana unazad, primetićemo da je situacija bila drugačija, imali smo samo jednog poljoprivrednika koji je konkurisao za subvencije i to kada je u pitanju stočarska proizvodnja. Ove godine, 12 poljoprivrednika konkurisalo je za ovakve ubvencije. Naime, u proteklom periodu odlazili smo na teren, razgovarali sa našim poljoprivrednicima, kako bismo predstavili programe namenjene poljoprivrednim proizvođačima, načine na koje mogu konkurisati i ostvariti pravo na subvencije, a sve sa ciljem unapređenja proizvodnje – rekao je Stanojević.

On je takođe istakao da poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Obrenovac sve informacije o programima subvencija i konkursima namenjenim poljoprivrednicima, mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu opštine Obrenovac.

Foto: Opština Obrenovac


reklama