Obuka za poljoprivrednike o tranziciji ka regenerativnoj poljoprivredi

25

Evropsko udruženje Donau Soja u saradnji sa EIT Food organizacijom, delom Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju, nezavisnog tela Evropske unije, organizuje dvodnevnu obuku za 30 izabranih poljoprivrednih proizvođača, 15. i 16. aprila na Paliću.

Obuka pod nazivom „Tranzicija ka regenerativnoj poljoprivredi“ poljoprivrednicima će omogućiti da steknu znanja o principima regenerativne poljoprivrede i njihovoj primeni na svojim gazdinstvima, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će obuka biti prilika da poljoprivredni prozvođači unaprede produktivnost i profitabilnost svoje proizvodnje čuvajući zemljište i životnu sredinu, kao i da i naprave korak napred ka smanjenu emisije gasova koji prouzrokuju efekat staklene bašte.

Među polaznicima obuke biće izabrano šest poljoprivrednih proizvođača koji će nastaviti učešće u programu i tokom naredne tri godine i biće im omogućena besplatna podrška koja uključuje analizu kvaliteta zemljišta, analizu rezultata i plan primene regenerativnih praksi specifično pripremljenih za izabrano poljoprivredno gazdinstvo.

LINK ZA REGISTTRACIJU

Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom popunjavanja registracionog obrasca ili imate dodatnih pitanja o obuci, pozovite: (+381)63/111-51-36.

Foto: Envato


reklama