Od 11. do 18. oktobra slavimo prokupac

78

U svim lokalima u kojima se služi dobro vino, u restoranima, vinotekama, kafanama ili barovima, slaviće se Dan prokupca i Nedelja prokupca od 11. do 18. oktobra.

Kao i svake godine, ugostitelji i vinoteke su napravili programe kojima će se uključiti u slavljenje Dana prokupca: od ponude prokupca na čašu, specijalnih menija u kojima se prokupac uparuje sa hranom, pravljenja vinskih koktela sa prokupcem, promotivnih cena, gostovanja vinarija, degustacija i promocija, pa čak i posebnih jela napravljenih sa ili u slavu prokupca.

Ove godine u proslavi Nedelje prokupca učestvuje cela scena, od malenih restorana i vinoteka do najprestižnijih gastronomskih lokacija, kako u velikim gradovima poput Beograda i Novog Sada, tako i u gradovima od Subotice, preko Zrenjanina, Kragujevca, i Aleksandrovca, pa do Vranja. Mnogi od njih odlučili su da tokom čitave Nedelje prokupca imaju specijalne događaje posvećene prokupcu, dok su neki skoncentrisani na sam Dan prokupca, 14. oktobar.

Na koji god način da učestvuju, objekti koji odluče da na vrata istaknu promotivni plakat za Nedelju prokupca i da svojim aktivnostima podrže praznik srpske sorte, biće uneseni u interaktivnu mapu dešavanja u vezi sa Danom prokupca, zajedno sa nekim od najboljih restorana u našoj zemlji koji su već odlučili da uzmu učešća u ovim dešavanjima. Mapa iz dana u dan ima sve više unosa, a ugostitelji još uvek mogu da se priključe Nedelji prokupca. Ove godine, sve učesnike čekaju i posebna iznenađanja.

Izvor: Vino&fino

Foto: Dan prokupca


reklama