Održan Prvi LAG prolećni festival u Kuli

19

U Kuli je održan prvi LAG prolećni festival ručnih radova i domaćih proizvoda. U fokusu manifestacije bio je ruralni turizam i predstavljanje opštine Kula kao interesantne turističke destinacije, pa su tako realizovane i panel diskusije u kojima su učestvovali predstavnici LAG-ova iz susednih zemalja, kao i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Palimir Tot, predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, direktori turističkih organizacija opština Kula i Vrbas i predstavnici udruženja iz opštine Kula.

Program su otvorili gospodin Palimir Tot i menadžer Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“ Bojan Kovač, a zatim je publika, koju su prevashodno činila deca iz škola i vrtića, uživala u nastupu učenika i profesora Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli koji su svirali na klaviru, violini, harmonici i tamburi i pevali neke od najlepših pesama.

Po rečima Bojana Kovača, zamisao ove manifestacije je da najavi sve buduće manifestacije koje će se održati na teritoriji LAG-a u 2024. godini, a u fokusu je turistički potencijal koji lokalna sredina ima u tom smislu.

– LAG spring fest se ove godine prvi put održava u Kuli i zamisao ove manifestacije jeste da najavi sve buduće manifestacije koje će se održavati na teritoriji našeg LAG-a. Mi danas ovde imamo više od 50 izlagača, ne samo naših članova, nego i ljudi iz okoline našeg mesta. Pored izlagačkog i kulturno-umetničkog dela mi ćemo organizovati i tri panel diskusije na teme ruralnog turizma, s obzirom na to da je u fokusu manifestacije ruralni turizam i potencijali koje naša lokalna sredina ima u tom smislu – kazao je Kovač.

Kako vremenski uslovi nisu išli naruku, razgovori i panel diskusije na temu podrške i razvoja turizma, kao i predstavljanje članova LAG-a i manifestacija koje realizuju, održani su u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula.

Ova manifestacija podržana je u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima Jugoistočne Evrope – Izgradnja  kapaciteta lanaca vrednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“, koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ.

Foto: Opština Kula


reklama