Održan vašar u Rumi

385

Posle skoro dve godine, i tek sporadičnog popuštanja epidemioloških mera, ponovo je održan nadaleko poznat Rumski vašar.

Epidemiološka situacija u rumskoj opštini je stabilna, pa se sa trenutno 70 pozitivnih na korona virus, moglo krenuti u organizaciju januarskog vašara, a manifestaciju je sa saradnicima obišla i Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

– Pratili smo epidemiološku situaciju proteklih mesec dana i s obzirom na to da je epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine povoljna, odlučili smo da nastavimo tradiciju našeg vašara. Nažalost, vašar nije održavan skoro dve godine i vidimo po broju prisutnih da je ljudima prilično nedostajao, kako samim Rumljanima tako i velikom broju trgovaca i kupaca koji dolaze na tradicionalni vašar iz svih krajeva naše zemlje pa čak i iz regiona – izjavila je predsednica Ćirić.

Sve je išlo naruku prodavcima i kupcima, pa i vremenske prilike, tako da je zabeležena prilična gužva na Vašarištu i to ne samo na današnji dan, već i dan pre vašara.

– Pratićemo situaciju tokom januara meseca i ako ostane povoljna kao što je to sada, a do jučerašnjeg dana imali smo 70 pozitivnih, ukoliko tako ostane i ako se bude smanjivao broj, održaćemo i februarski vašar – dodala je predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić.

Foto: Opština Ruma


reklama