Održana Osma sednica IPARD II Odbora za praćenje

15

Osma sednica IPARD II Odbora za praćenje održana je u sali „Beograd”, Palata „Srbija” u Beogradu. Usled trenutne epidemiološke situacije, sednica je organizovana kroz onlajn uključenje i prisustvo maksimalno dozvoljenog broja članova IPARD II Odbora za praćenje u sali.

Na Osmoj sednici IPARD II Odbora za praćenje dat je pregled ostvarenih rezultata u sprovođenju IPARD podsticaja, kao i plan aktivnosti za naredni period sa aspekta Upravljačke i IPARD Operativne strukture. Članovi IPARD II Odbora za praćenje usvojili su nacrt Godišnjeg izveštaja o sprovođenju IPARD II programa za 2020. godinu. Pored toga, na sednici je predstavljen napredak u izradi IPARD III programa.

Pored članova IPARD II Odbora za praćenje, sednici su prisustvovali predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Podršku organizaciji sednice pružio je projekat IPA 2015 „Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike”, koji finansira Evropska unija.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede


reklama