Ogromno interesovanje za “Ćevap fest” na Jahorini

38

“Ćevap fest”, jedinstveni gastro festival, biće održan od 3. do 5. decembra na platou “Poljice” na Jahorini, u okviru spektakularnog otvaranja sezone na olimpijskoj planini.

Prema najavama organizatora, za jahorinski “Ćevap fest” već sada veliko interesovanje, a do sada su učešće potvrdili najpoznatije ćevabdžije iz Sarajeva, Travnika, Banjaluke, ali i najveći ćevabdžijski lanac u regionu – čuveni “Walter”.

– I sami smo zatečeni interesovanjem ljubitelja dobrog ćevapa, a do sada, osigurali smo učešće nekih od naših najpoznatijih brendova: travničkog “Harija”, koji se, očuvanjem tradicije autentičnog travničkog ćevapa, nametnuo kao svojevrsni ambasador ovog grada, sarajevski “Hodžić”, trostruki dobitnik prestižne gastro nagrade “Zlatna ugostiteljska kruna”, poznatog zeničkog “Kinga”, banjalučke “Zlatne krune”, uverljivo najposećenije banjakučke ćevabdžinice, sarajevske “Bione SA”, koja nudi veganske ćevape, brzorastuće višegradske “Anike”, te beogradskog “Waltera”, jednog od najvećih restoranskih lanaca u Srbiji, koji sarajevski ćevap nudi u čak 19 svojih restorana… Sve u svemu, biće to pravi gastronomski višeboj, u kojem će posetioci sami birati šta im se više sviđa – sarajevski, travnički ili banjalučki ćevap – kažu organizatori.

Kako ističu, odvojen, kao sarajevski i travnički, ili razdvojen, kao banjalučki, ćevap je zaštitni znak gastro ponude Bosne i Hercegovine zbog čega su, u saradnji sa Olimpijskim centrom, odlučili da uveličaju ionako spektakularno otvaranje skijaške sezone na Jahorini, na kojem će nastupiti neke od najpoznatijih estradnih zvijezda ovih prostora.

Kako je najavljeno iz OC Jahorina, skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena 3. decembra, kad će nastupiti Toni Cetinski. Iste večeri, u Olimpijskom baru biće održan “Vip parti” na kojem će nastupiti Milica Todorović. Drugog dana ski openinga, u subotu, 4. decembra, posetioce će zabavljati Haris Džinović, a posle toga zabava se nastavlja u Olimpijskom baru uz “Dream Bend”. Za nedelju, 5. decembar, predviđen nastup Saše Matića, dok će u Olimijskom baru nakon Sašinog koncerta za dobru zabavu biti zadužen “Zli Pevač”.

Foto: Agro TV


reklama