Oko 600 učesnika na „Danima vuka Čemernica 2024”

357

I pored veoma loših vremenskih uslova, u Aginom selu kod Banjaluke uspešno je održana 14. tradicionalna manifestacija „Dani vuka Čemernica“.

Iako su sve pripreme za uspješan lov vuka izvršene, odstrel je zbog nemirnih lovaca na čekama izostao, ali to nije umanjilo zadovoljstvo svih prisutnih učesnika manifestacije kojih je ove godine bilo oko 600.

Pored domaćih lovaca, priliku da uživaju u iskonskom lepotama planine Čemernice imali su i lovci gosti iz cele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ali i lovci iz Mađarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske.

Posle završetka lovnog dela manifestacije, za sve učesnike je organizovano druženje uz ručak, muziku i bogatu tombolu.

Svojim prisustvom manifestaciju je uveličao generalni sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske, Živojin Lazić, zatim Gradonačelnik Grada Banja Luka, Draško Stanivuković, kao i brojni drugi gosti iz društveno-političkog života Republike Srpske.

Lovno-turistička manifestacija „Dani vuka Čemernica 2024” je održana u organizaciji Lovačkog udruženja Zmijanje Banjaluka, a uz podršku resornog Ministarstva, Lovačkog saveza Republike Srpske i Grada Banja Luka, i brojnih drugih subjekata i prijatelja.

Foto: Lovačko udruženje Zmijanje, Banjaluka/Facebook


reklama