Opština Ruma ozbiljno radi na unapređenju seoske infrastrukture

40

Na više lokacija u opštini Ruma paralelno se izvode važni infrastrukturni radovi.

Posle ulaganja u revitalizaciju putne mreže koja povezuje Platičevo, Vitojevce, Grabovce; Kraljevce i Dobrince, u rekonstrukciju najprometnijih gradskih ulica, na predlog Saveta mesnih zajednica izvode se i značajni radovi na uređenju ulica u selima rumske opštine.

Predsednica Opštine Ruma Aleksadra Ćirić Bošković posetila je Klenak, gde je putna mehanizacija angažovana na asfaltiranju dve ulice: Vuka Karadžića i Maršala Tita.

Radovi obuhvataju deonicu u dužini od 1.1 kilometar, a predsednica Ćirić Bošković je posle razgovora sa meštanima Klenka najavila nova ulaganja u rumska sela.

– Ne želimo i ne smemo nikako da zapostavimo naša sela. Ulažemo ravnomerno i u grad, ali i u svako selo naše opštine. Stalno razgovaramo sa građanima, sa Savetima mesnih zajednica, zato i realizujemo projekte koje su drugi samo obećavali, kao što je recimo izgradnja sportske hale u Putincima, gde danas polažemo kamen temeljac. Građanima Klenka sam danas predočila da ćemo vrlo brzo asfaltirati još dve ulice u selu. To je realna potreba meštana, njihova inicijativa i želimo da uradimo sve kako bismo unapredili život u svakom naseljenom mestu naše opštine – izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

Inače, u toku 2023. godine Opština Ruma je finansirala i kompletno renoviranje škole u Klenku, ali i seoske Pošte.

Foto: Opština Ruma


reklama