Otpočeo ciklus radionica za Meru 3 IPARD programa

20

Operativna struktura IPARD programa – Odeljenje za upravljanje IPARD programom i Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, pokrenula ciklus radionica u formi okruglih stolova kako bi privrednicima približili mogućnosti koje pruža IPARD Mera 3 – Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketina poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva kroz podsticaje za investicije u modernizaciju prerađivačkih kapaciteta u sektoru mleka, mesa, voća, povrća, grožđa i jaja.

Podsticaji imaju za cilj povećanje produktivnosti i konkurentnosti prerađivačkog sektora, povećanje izvoza, kao i dostizanja neophodnih evropskih standarda.

Prvi razgovori sa privrednicima održani su 9. i 10. avgusta u Novom Sadu i Kruševcu.

Kako bi što bolje aplicirali na sledeći javni poziv u okviru Mere 3, koji nas očekuje do kraja tekućeg meseca, privrednici su se bliže upoznali sa četvrtom izmenom Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Takođe, predstavljen je i nacrt IPARD III programa Republike Srbije za 2021-2027, kao i predlog buduće IPARD Mere 3, na koji su privrednici imali prilike da daju mišljenje i sugestije. Sprovođenje konsultativnog procesa omogućiće MPŠV uvid u stavove svih zainteresovanih strana, kako bi se na osnovu dobijenih informacija mogli definisati pravci i smernice buduće podrške poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u Srbiji.

Nove radionice biće održane tokom septembra u Nišu, Zaječaru i Valjevu.

Foto: Uprava za agrarna plaćanja, Free Images


reklama